top of page
Search
  • Writer's pictureCenter SFMT

Leto 2019 v Centru za specialno fizioterapije in manualno terapijoZaključuje se drugo leto delovanja Centra za specialno fizioterapijo in manualno terapijo. Dovolj dolga doba, da se pokaže ali je bila naša odločitev prava. Mnogo idej se je porajalo, veliko se je načrtovalo in marsikaj se je tudi uresničilo.

Mi smo uživali in smo zadovoljni!

Presodite še vi:

- Za Kongres fizioterapevtov Slovenije smo pripravili dvourno delavnico z naslovom Klinično razmišljanje pri obravnavi ramenskega sklepa po pristopu Maitland koncepta.

- Z delavnico o sindromu T4 smo se udeležili strokovnega srečanja celjske regionalne enot ZFS, kjer smo predstavili možen način prepoznavanja in obravnave simptomatike v torakalni hrbtenici

- V svojem domačem kraju Radeče je Janko za učitelje in vzgojitelje pripravil več predavanj o možnih škodljivih vplivih na mišično-skeletni sistem v njihovem delovnem okolju in kako le-te obvladovati

- Jure je opravljal delo fizioterapevta na Evropskem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu v Mokricah

- Za fizioterapevte Zdravstvenega doma Ljubljana sta Jure in Janko pripravila predavanje Uvod v mobilizacijo živčevja

- Za fizioterapevte zaposlene v URI-Soča ter člane ljubljanske in mariborske regije ZFS je Barbara izvedla več enodnevnih delavnic ( Fizioterapevtska diagnostika in obravnava simptomov v predelu ledvene hrbtenice, sakroiliakalnega in kolčnega sklepa, Nestabilnost in utesnitev v ramenskem sklepu z vidika Maitland koncepta)

- Znanje smo pridobivali tudi sami ( Jure je opravil tečaj manipulacija mehkih tkiv IASTM, Barbara je začela s študijem mednarodno veljavne specializacije iz manualne terapije (OMPT) po kriterijih IFOMPT-International federation of othopedic manipulative physiotherapists in postala asistentka IMTA ( International Maitland teachers association)

Vsako sredo popoldan pa so za naše paciente potekale vadbe v manjših skupinah-ena za ravnotežje, tri skupine za seniorke.

Največ časa pa namenimo seveda pacientom. V tem letu smo jih obravnavali še več kot v preteklem. Morda tudi zato, ker jim je všeč naš pristop in način dela?


Ob letu osorej je po dobri stari navadi sedaj čas, da si iz srca zaželimo zdravja in veselja in da bi vsako nesrečo s srečo pregnali!

Barbara, Janko in Jure


206 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page